Ajánlások

2013 óta vagyok tanulója a TA sulinak, és ez alatt az idő alatt tanúja voltam annak a dinamikus fejlődésnek, amelyen az iskola (különösen az utóbbi évben) keresztülment. A kiválasztáskor számomra az időbeli rugalmasság és havi rendszerű fizetési lehetőség volt a döntő. A diploma megszerzéséhez volt szükségem középfokú nyelvvizsgára, de a sikeres vizsga után is tovább folytatom a tanulást. Adélnak nagyon fontos, hogy a választott könyvek ne csak szakmailag legyenek megfelelőek, hanem a tartalmuk is minél aktuálisabb legyen. Ennek köszönhetően az órák mindig érdekesek, jó hangulatban telnek. (Kovács László)

3
3

Társasági ember vagy? Szeretsz beszélni? Kösd össze a tanulással! Cseréld le az unalmas és monoton órákat emlékezetes, ugyanakkor hasznos órákra! Tanulj könnyen gyorsan! Segítőkész tanárok és diáktársak várnak a TA nyelvsuliban több nyelven is!
Sziasztok, Alex vagyok. Elsős korom óta tanulok németet, amivel azonban jelentős áttörést 1,5 évvel ezelőtt értem el. Nyelvvizsgázni szerettem volna, ezért kerestem egy nyelviskolát, ahol erre megfelelően fel tudnak készíteni. Heti rendszerességgel jártam, még nyáron is, és annak ellenére, hogy szünet volt, Ádám és Zsófi így is mosolyt csaltak az arcomra a közös tanulással. Beszédkészségem a csoportos órák alatt jelentősen javult, írásbeli problémáim sincsenek többé. A Ta nyelvsuli számomra hasznos segítség volt megfizethető áron. (Walter Alex)

Véletlenül bukkantam rá erre a nyelviskolára. Megkopott francia nyelvtudásomat szeretném feleleveníteni, illetve továbbfejleszteni. Ugyan csak 1 hónapja járok ide, azt már látom, hogy érdemes volt beiratkozni.
A nyelviskola könnyen megközelíthető helyen van, a parkolás még sosem okozott problémát. A termek igényesen felszereltek és bútorozottak. Egy családi házban alakítottak ki olyan belső teret, ami alkalmas arra, hogy azonos időben párhuzamosan folyhasson az oktatás a különböző csoportok számára anélkül, hogy egymást zavarnák. Jó a termek hangszigetelése, a szomszéd teremből nem hallatszik át semmilyen zaj.
A mi "csoportunknak"-ami 2 főből áll- Richly András a tanára. Hetente 2 alkalommal vannak óráink, mindkét alkalommal 1,5 óra. Kicsit hosszúnak tűnt első hallásra ez az intervallum, de nagyon gyorsan röpül az idő, ami tanárunkat dicséri. Egy ilyen időtartam alkalmas igazán arra, hogy valóban el tudjunk mélyülni egy-egy anyagrészben. Mivel ilyen kis létszámú a csoportunk, így 1-1 órán bőven akad sikerélményünk is.
Örülök, hogy rátaláltam erre a nyelviskolára, s merem ajánlani másoknak is. (Járdánházy Katalin)

A rengeteg negatív élmény után egy kellemes csalódás volt ebbe az iskolába járni. Mindenki kedves és céltudatosan tanulja a nyelvet, ezáltal mindig tudunk egymásnak segíteni és órákon kívül gyakorolni. Én csak ajánlani tudom! (ScPie)

Sok-sok évvel ezelőtt kezdtem el a TA-suliban angolt tanulni, és már akkor is nagyon jó tapasztalataim voltak, így mikor hosszas kihagyás után szerettem volna visszatérni a nyelvtanuláshoz, nem volt kérdés, hogy ezt hol fogom tenni, és erre számos okom volt.
A csoportok összeállítása mindig nagy gonddal történik, vagyis hasonló motivációval, célokkal, tudásszinttel rendelkező emberek kerülnek egy csoportba, hogy még jobban segítsék, és ösztönözzék egymást a tanulásban, és együtt tudjanak haladni.
Kellemes, otthonos környezetben, kis létszámú csoportokban tanulunk, így a tanárunk mindig mindenkire oda tud figyelni, és minden órán sikerélményekkel gazdagodhatunk. Adél nagy hangsúlyt helyez a helyes nyelvhasználatra, de mindig megtaláljuk az egyensúlyt a kissé száraz nyelvtan, és az érdekesebb, könnyedebb témák között, ezért az órák hangulata mindig vidám és felszabadult.
A tankönyvek kiválasztása is nagyon körültekintő, így mindig igényes könyvekből tanulunk, amit otthon is szívesen veszünk kézbe. Ezt egészítjük ki esetenként internetes anyagokkal, aktuális(karácsony, húsvét stb.) témákkal, amiken keresztül az angol nyelvterületek szokásait is megismerjük.
A tanulás során mindegyik nyelvi készséget egyformán fejlesztjük, nem marad el a sokak számára mumusnak számító beszéd, vagy a hallás utáni szövegértés gyakorlása sem. Többek között azért is szeretem Adélt, mert ő még engem is szóra tud bírni, aki híresen szófukar vagyok. Ráadásul angolul! Ez azért nem semmi!
Szóval szívesen ajánlom minden nyelvet tanulónak a TA sulit, legyen akár kezdő, újrakezdő, vagy már haladó a nyelvtanulás terén, mert mindenképpen csak nyerhet. Jó társaságot, jó hangulatú órákat, és minden feltételt, ami a lendületes haladáshoz szükséges. Mindehhez már csak a saját szorgalmát kell hozzátennie, és az eredmény nem marad el! (Lemhényi Adrienn)


A TA.SULI Nyelviskolában mindenki megtalálja a számára megfelelő tanfolyamot. Bárki jelentkezhet német, angol, orosz stb. tanfolyamaikra, legyen az gyermek vagy felnőtt. A tanfolyamok több időpontban is választhatók, délelőtt, délután, hétvégén, este. Szerintem ez nagyon fontos a mai világban, hogy ez a nyelviskola ilyen rugalmas időbeosztásban működik. Tanáraik magasan kvalifikáltak, az órák beszédcentrikusak, jó hangulatban telnek. Előfordul, hogy valaki betegség vagy más okból hiányzik az órákról, ebben is rugalmasak, van lehetőség a tananyag pótlására. Én részt vettem egy középfokú és egy felsőfokú német nyelvtanfolyamon. Mindkettő tanfolyamra szerettem járni, nagyon vártam az órákat, jó volt a csapat, a tanárok türelmesek, segítőkészek, óráról órára mindig perfektül felkészülnek, a leadott házi feladatokat kijavítják, elmagyarázzák, érződik rajtuk a nyelv és hivatásuk iránt érzett szeretet. Szerintem ár-érték arányban is megfizethetők itt a tanfolyamok. Szeretettel ajánlom ezt az iskolát mindenkinek. (Pócsiné Kiss Virág)

Mikor eldöntöttem, hogy újra elkezdek angol nyelven tanulni, olyan nyelviskolába szerettem volna járni, ahol kiváló nyelvtanárok, lehetőség szerint az igényeimhez igazodva tartanak színvonalas angol nyelv oktatást. Úgy érzem, hogy a ta.suli mindezt megadta nekem. Továbbá amit szeretnék kiemelni, az a különösen baráti hangulat az órákon, ami lehetővé teszi a fesztelen, ugyanakkor hatékony angol nyelvtanulást. Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Cseresznye Gyula)

18 éves vagyok, középiskolás. Egy éve kezdtem a nyelviskolába járni, hogy megszerezzem a felsőfokú nyelvvizsgámat angolból. Intenzív felkészítésre jártam, és pár hónap után sikeres vizsgát tettem. Azonban utána is folytattam tanulmányaimat szintentartó órák keretében, valamint pár hónapig jártam kezdő spanyolra. Azért szeretek ide járni, mivel az órák lendületesek, és mindig jó hangulatban telnek. Nem kapok sok házi feladatot, inkább órán, gyakorlással rögzül be az anyag. A tanárok igyekeznek a diákokhoz alakítani az órát, a gyengeségekre és erősségekre építve. Szeretem, hogy az órák beszédcentrikusak, de nem hanyagolják el sem a nyelvtant, sem a szókincset. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek a nyelviskolát, mivel rugalmasak és segítőkészek, valamint számos nyelv tanulására biztosítanak lehetőséget, különböző szinteken. (Markó Dóra)

10. évfolyamos tanuló vagyok, két és fél éve járok ide. Első évben az Adél tanított, a második évtől a Gábor viszi a csoportot! Szeretek ide járni, nagyon jó a hangulat, kevesen vagyunk egy csoportban, össze se lehet hasonlítani a szakgimis nyelvoktatással!
Jók a könyvek, lehet haladni, ha valamit nem értünk, elmagyarázzák, ha kell háromszor, négyszer, amíg nem megy precízen.
Nincs idegeskedés, bátran megszólalok, ha valami nem világos, türelmesek, és emberileg is jófejek!
Szinte a nulláról indultam, és most megyek középfokú (B2) nyelvvizsgára. Itt, aki akar, megtanulja az adott nyelvet, amit használni is tud a nagyvilágban! Örömmel tölt el, hogy megértethetem magam külföldön is! Házi is van persze, hiszen hol nincsen?? :) :)
Később a továbbtanulásnál és az állas-keresésnél hatalmas előny az angol nyelv ismerete! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a nyelviskolát! (Farkas Bálint)

Furcsa érzés, amikor a hóhért akasztják! Pedagógusként a ta.suliban a másik szerepbe cseppentem: tanítóból tanulóba. Persze nem tudok kibújni a bőrömből. Csodálkozva figyelem (és persze óráról órára átélem) azt, hogyan van energiája, türelme Adélnek számon tartani az erősségeinket, amiből segít önbizalmat merítenünk és azt is, hol szorulunk segítségre. Itt azt érzem, fontos vagyok. Fontos, hogy fejlődjek, miközben nem az stresszel, hogy mit nem tudok még, hanem arra építünk ami már megy! És milyen érdekes? Azt tanítja, hogy amikor idegen szöveget fordítunk, arra figyeljünk, abból induljunk ki, amit megértettünk, ne az blokkoljon le, ami ismeretlen! Szeretek ide járni, sokat fejlődtem és jól érzem magam. (Misó Kata, pedagógus)

3
3

16 éves vagyok, két éve tanulok itt, és már túl vagyok egy sikeres középfokú nyelvvizsgán, valamint most készülök az előrehozott érettségire. Adél mindig segített nekem és a társaimnak, pontosan tudja, mi kell nekünk, mi a célunk, és mindent megtesz, hogy elérjük őket. Amit különösen szeretek, hogy az órák hangulata mindig vidám és lendületes, és bárki könnyen fel tudja venni a ritmust. Több személycsere is volt a csoportunkban mióta ide járok, és mindenki szeretett itt tanulni. A tanárnő türelmesen próbált a kérdéseinkre válaszolni, valahányszor problémánk adódott, nyitott volt minden speciális igényünkre, akár nyári intenzív kurzust kértünk vagy extra órákat nyelvvizsga előtt. Nagyon komolyan veszi a tanítást, és mindenkire átragad a lelkesedése. (Csehi Lóránt, tanuló)

Én azért szeretem az angolt, mert itt játékos feladatok vannak, de mégis sokat és gyorsan lehet tanulni. A tanárunk nagyon elnéző. Itt a felmérőket azért írjuk, hogy mi tanuljunk belőle. A házi- és felszerelés-hiányért nem kapunk rossz pontot. De ha nincs hiányod, akkor 4 hónap után ajándékot kapunk. Mindenkinek ajánlom a „ta.suli”-t! (Mosonyi Dániel, tanuló)

Én a hangulat miatt szeretek járni angolra. Nem olyan a hangulat, hogy félünk a tanártól, de nem is szórakozzuk el az órát. (Oravecz Hanna, tanuló)

Jó napot kívánok! Csókolom! Én azért szeretem ezt a ta.sulit, mert angolul lehet tanulni, és azért, mert nagyon mókásak a könyvek. (Ferencz N. Levente, tanuló)

Én azért szeretek ide járni, mert: Itt kevesebben vagyunk, és hogyha nem értek valamit, akkor elmagyarázzák. Itt oldott a hangulat, és viccesek a tanárnő mondásai. Itt van mellette a pékség, úgyhogy még pizzát is lehet enni. (Kocsis Anna, tanuló)

Én azért szeretek az angolra járni, mert jó a tanítás, gyorsan haladunk,jó a csoport és még a tanár is jó. (Iván Máté, tanuló)

Nagyon élvezetesek az órák. A hangulat oldott, jókedvűek vagyunk, és a tanárnőnk is ugyanígy áll hozzánk. Én személyesen mindig nagyon várom a következő találkozást a csoporttal, mivel itt mindig újat és hasznosat tanulunk. Jókedvűen jövünk és megyünk, kikapcsolódásnak számít a szürke hétköznapokban. Az anyag mindig könnyen értelmezhető, ugyanis Adél nagyon jól magyaráz. A csoportom és én nagyon hálásak vagyunk neki, mert sikerült nagyon rövid időn belül megszereznünk a nyelvvizsgánkat, és ezzel éreztette velünk, hogy mennyi mindenre képesek vagyunk, ha akarjuk, és milyen fontos az angol a mai világban! :-) (Szilágyi Ármin, tanuló)

Az angoltanárnőm nagyon jó fej, öröm vele a tanulás. Ha valamit nem értek, elmagyarázza, ha kell, többször is :-). Van türelme. Szépen haladunk a nyelvvizsga felé. Kedves és aranyos. Mindig ad házit, de ez jó, mert különben nem foglalkoznék annyit otthon az angollal, így meg előveszem, és nem felejtem el a következő órára az anyagot. Közel is lakik hozzám, így nem kell messzire mennem. Szóval szeretek hozzá járni. (Barabits Márta, tanuló)

Én személy szerint csak dicsérni tudom Adél munkáját. Pár hónappal azután, hogy elkezdtünk hozzá járni, már érezhető volt a változás számomra. Főként az angol nyelv hallás utáni megértése okozott gondokat, de Ő erre is nagy hangsúlyt fektetett. Majdnem minden órán hallgattunk valami szöveget - és persze meg is beszéltük, ki mit értett meg. Így például, ha zenét hallgatok már nem az az első, hogy rákeresek a dalszövegre és mellette rögtön megnyitom az online szótárt, hiszen sok mindent értek a dalból. Sokat olvastunk, beszélgettünk. Ez a másik, amire kiemelkedő figyelmet fordított, a helyes kiejtések, hangsúlyozás. Azalatt a 2 és fél év alatt, míg hozzá jártunk nagyon jól felkészített minket, melynek eredménye egy középfokú angol nyelvvizsga lett. Most, hogy eltelt egy év mióta hozzá jártam, még mindig kedves emlékként gondolok az órákra. A beszélgetésekre, a nevetésekre, mert amellett, hogy követelményei nem alacsonyak (de teljesíthetőek), mint ember is nagyon rendes.:) (Behofsits Tímea, tanuló)

Úgy döntöttem, hogy elindulok szerencsét próbálni angol nyelvterületre és igencsak beporosodott nyelvtudásomat szerettem volna felfrissíteni, ill. bővíteni, ezért kerestem fel Adélt. Egy gyors érdeklődő jellegű email váltás után - melyben megbeszéltük, hogy milyen szintű és jellegű tanfolyamra lenne szükségem - még aznap csatlakozhattam egy nemrég indult csoporthoz. Egy rendkívül fontos dolog, ami már az elején feltűnt, hogy Adél nagy figyelmet fordít arra is, hogy a tanulók tényleges! tudásszintjüknek és céljaiknak megfelelően kerüljenek egy csoportba. Az órák mindig nagyon jó hangulatban teltek, nagyon jókat tudtunk beszélgetni a legkülönbözőbb témákról. A könyveink főként házi feladattárként szolgáltak és irányadóak voltak az órai beszélgetésekhez, de ezeken kívül Adél mindig beletett az órákba plusz dolgokat – érdekességeket, vagy bármi mást, ami tanulás közben kérdés/kérésként felmerült. Mindezek mellett egy nagyon szeretetre méltó, kedves ember, aki szívből tanítja az angol nyelvet. Rengeteget nevettünk együtt és soha nem unatkoztunk. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy valóban használható angol nyelvtudásra szert tenni! (Ernst Kitti, friss diplomás építészmérnök)

Egyik volt munkatársam ajánlása alapján kerestem fel Adélt, amikor elhatároztam, hogy angolt szeretnék tanulni; ennek már több, mint 2 éve, és azóta én is nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki szeretne magas színvonalon, üzleti vagy általános, alacsonyabb illetve magasabb szinten, suli vagy munka mellett angolt tanulni.(Fekete Diána, Controller)

Ajánlás útján kerültem Török Adélhoz, mivel egy céges út miatt Svéd-országban jártam, és a német nyelvtudásom vajmi kevés volt (a Svéd lányok meghódításához). Ekkor határoztam el, hogy megtanulok angolul. Nagyon felkészült tanár, és új tananyagokkal oktat. Számon kéri a tanultakat, tehát sumákolásnak helye nincs. Az időbeosztás is elég rugalmas volt munka mellett, ezért ajánlom mindenkinek, aki tényleg használható angol nyelvtudást szeretne szerezni. (Monár András, megbízott vezető)

Nagy odafigyeléssel tanít, és igyekszik mindig mindenkiből kihozni a maximumot. Emellett pedig egy csupa szív ember, és igazán szerethető tanár!(Palkovics Eszter, recepciós)

Az Adél nagyon jó tanár, a gazdasági szaknyelvvizsgámra sikeresen felkészített, 2 hónap alatt! Segítőkész, igaz, hogy sok házit ad, de ez a diák érdeke is. Folyamatosan bátorított, mellettem állt, tartotta bennem a lelket! (Presits Alexandra, friss diplomás)

Egy nemzetközi cégnél a pozíciómnál fogva elengedhetetlen volt az angol nyelv minél alaposabb ismerete, amit az Adél angolóráin könnyűszerrel megszereztem. Bátran ajánlom mindenkinek, aki az angol nyelvet profi szinten szeretné elsajátítani és munkája során vagy a magánéletben használni. Itt azok is megtalálják számításukat, akik csak alapszintű tudást szeretnének szerezni vagy hobbiszinten beszélni az angolt. (Soproni István, CAE Department Manager)

Adél először első gimnáziumi évem alatt tanított, később pedig magánórákra kezdtem járni hozzá, miután úgy döntöttem, egyetemre szeretnék menni angol szakra. Mellette döntöttem, mert már a gimnáziumban is érdekes órákat tartott, érthetően magyarázott és az órái mindig kellemes hangulatban teltek, emellett jól is haladt irányítása alatt a csoport. A döntésemet később sem bántam meg. Mialatt tanított, nemcsak a nyelvet tanította meg nekem, de az angol kultúra számos érdekes részét is megismerhettem. A nála tanultak nagy mértékben megkönnyítették az egyetemi éveimet, melyek alatt nyelvi akadályokba soha nem ütköztem. Ha bárki az ismerőseim közül angolt szeretne tanulni, Őt ajánlanám neki számos okból kifolyólag: egyrészt mert érthetően magyaráz el mindent az anyag nehézségétől függetlenül, másrészt, mert sokoldalúsága miatt az órák alatt minden nyelvi készség (szövegértés, beszéd, fogalmazás, stb.) fejlesztésére alkalom nyílik. S végül, de nem utolsó sorban azért, mert egy alkalmat sem tudok megemlíteni, amikor akár gimnazistaként, akár magántanítványként kellemetlenül éreztem volna magam vagy unatkoztam volna az óráin. (Tarján Eszter, angol-német szakos egyetemi hallgató)

Jó pár évet jártam Adélhoz angol órákra, és bátran, tiszta szívvel tudom ajánlani mindenkinek, aki komolyan meg akarja tanulni az angol nyelvet!!! Az órái nagyon kreatívak, színesek, óráról órára készül, és ezáltal Te is kénytelen vagy tanulni:); számtalan újabb és újabb feladattal áll elő, mindenkinek tudása szerint válogat, és segít, magyaráz és segít... Nagyon jó tanár!!! Úgyhogy bátran hívd fel :) (Tóthné Pinezits Krisztina)

Adélt mindenkinek bátran ajánlom, aki meg szeretne tanulni angolul, vagy csak szeretné megismerni a nyelvet. Egy rendkívül alapos és felkészült tanárt ismertem meg Adélban, aki egyénre szabott módszerekkel, tudatos felkészítéssel segíti az angol nyelv elsajátítását. Nem "pusztán" jól beszél angolul, hanem a szó klasszikus értelmében egy igazi TANÁR, aki a tanuló ismeretanyagának, céljainak, képességeinek megfelelően állítja össze az órát, és ennek megfelelő erősségű követelményeket támaszt. Segítségével igényes, alapos, a mai nyelvi fordulatoknak és követelményeknek megfelelő tudás elsajátítására nyílik lehetőség. Az ajánlásomban mindenképpen ki szeretném emelni Adél példaértékű elhivatottságát a szakmája iránt, mely nem csak tiszteletreméltó, hanem a tanulás során rendkívül ösztönző is. (Varga Ákos, gépészmérnök)

Kilencedikes koromban egy kedves lánybarátommal úgy döntöttem, hogy elkezdünk különórán angolt tanulni, mert az iskolai keretek közti tanulás nem volt célravezető. Adélnál ismét az alapoktól kezdtük: megtanultunk bemutatkozni, elsajátítottuk az alapszavakat stb. Két-három hónap után már összefüggően tudtunk mesélni különböző dolgokról, olvasmányokról, magunkról, mit csináltunk hétvégén stb. Adél nagy hangsúlyt fektetett a házi feladatokra és az otthoni tanulásra (szavak, rengeteg kifejezés, egyszerűsített nyelvű angol regények olvasása), illetve azok szigorú számonkérésére, de megérte: két és fél év elteltével középfokú nyelvvizsgát szereztünk, amelynek most, érettségizett emberként a jelenlegi egyetemi felvételi pontrendszerében nagy hasznát veszem. Másrészt értem az élő angol nyelvet is a sok hallás utáni szövegértés-típusú feladat révén. Adél angolórái rendkívül hasznosak, célravezetők, és nem mellékes, hogy tanárunk kiváló humorral rendelkezve biztosítja az órák kellő – nem unalmas – hangulatát. Mindig is jó szívvel fogok emlékezni erre a kiváló emberre, aki megtanított angolul, és akitől ráadásul sok egyéb érdekességet is hallottam. (Velicsányi Péter)

Hosszabb angliai tartózkodásom után egy ismerősöm ajánlására mentem el Adélhoz, hogy a nyelvtant is rendbetegyük. Nem vagyok egy szorgalmas tanuló, de hála Adél szigorú és következetes számonkérésének, pár hónap után sikeresen letettem a középfokú nyelvvizsgát. Nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki angoltanulásra adja a fejét; felkészült tanár, akin látszik, hogy nem csak megélhetésért tanít, hanem igazán szereti az angol nyelvet, kultúrát, és nem utolsósorban nagy örömmel adja át a tudását másoknak. Mindig tartogat érdekes adalékokat az adott témakörökhöz, ezáltal nem hagyja lankadni a tanuló figyelmét. Ha minőségi oktatásra vágysz, bártan ajánlom neked is. (Wölfinger Béla, kiadványszerkesztő)

Már régóta tanulok angolul és tudom, hogy hiába olvasok, töltök ki teszteket és nézek filmeket, ha nem tudom élőszóban kifejezni magam szabadon. Ehhez azonban beszélgetőtársra is szükség van, akit nagyon nehéz találni, mert bár sokan igénylik ezt, nincs aki összeszedje vagy összehozza az embereket. Vagyis mégis van, hiszen Adél is ezt csinálja, méghozzá kötetlen, könnyed beszélgetős órák keretében, ahol minden korosztály szabadon fejlesztheti angol kommunikációs készségét anélkül, hogy az eltérő tudásszint bármiféle problémát okozna. Játékos feladatokon keresztül, rengeteg témát érintve tanulunk együtt angolul. Ez egy egyedülálló lehetőség Sopronban, "luxus" kihagyni. (Biczó Lilla)

3

Én alapvetően félek mások előtt angolul beszélni, pont ezért tartom nagyon jó ötletnek ezt az alkalmat. Máshol szerintem nincs rá lehetőség, hogy ingyen gyakoroljunk és fejlesszük magunkat. Nyelvvizsga előtt főleg, de amúgy is hasznos, mert az ember idegenekkel (akik lehet, hogy épp ugyan úgy izgulnak:)) tud beszélgetni, legyőzheti a gátlásait. Egy idő után már feloldódik, és már élvezi is a beszélgetést. Ezért ajánlom mindenkinek, hogy használja ki ezt a lehetőséget. (Csizmadia Kata)