Török Adél vagyok, angol és magyar
szakos egyetemi diplomás tanár.

Az egyetemet Kolozsváron, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán végeztem angol, magyar és néprajz szakon.

Tanár lettem, mert mindig is erre vágytam, és tanár maradtam, mert örömömre szolgál látni, ahogy a diákjaim fejlődnek, csiszolódnak, érnek a munkám nyomán. A tanárság, a tanítás változatos formáiba volt alkalmam beletanulni: pályám első éveiben gimnáziumi magyar és angol szakos tanárként dolgoztam, az ezt követő években egyéni vállalkozó tanárként számos nyelviskolai és céges csoportot valamint magántanulót oktattam, most pedig egy jó hangulatú kis tanteremben apró nyelvsuliként üzemelek.

Úgy vélem, tanárként sikeres vagyok: erről győznek meg diákjaim különböző megmé­rettetéseken elért eredményei, valamint ragaszkodásuk, kitartásuk mellettem, és az a biztatás, amivel mindig is erősítettek.

Hiszek abban, hogy a tudás érték - és meg kell osztani, csak így van értelme. Azért tanultam, hogy taníthassak, azért hoztam létre egy kis nyelvsulit, hogy keretet, teret adjak annak a színvonalnak, amit képviselni szeretnék.
Meggyőződésem, hogy a csoportos oktatás is lehet tartósan eredményes és személyre szabott, ha kellő gonddal végezzük.

A helyes egyensúlyra törekszem modern és hagyományos technikák, módszerek alkal­mazásában. Praktikusnak tartom például a multimédiás lehetőségeket, és szívesen kijavítom a fogalmazás vagy fordítás jellegű házidat korrektúrával, ha szívesebben küldöd át emailben, mint hogy papírra leírd, de nem helyettesíteném a tanórai magyarázatot vagy beszélgetést valamilyen gépiesített formával.

Mit mondjak, miért tanulj nálam? Megkértem pár olyan korábbi és jelenlegi tanítványomat, akik valaki ajánlására kerültek kapcsolatba velem, és/vagy hozzám irányították ismerőseiket, hogy foglalják össze röviden, mit mondanának Neked, ha megkérdeznéd őket rólam, mint nyelvtanárról. Ezt ugyanis ők jobban tudják.
Megtiszteltek azzal, hogy vállalták a feladatot, amit ezúton is köszönök Nekik. Remélem, az Ajánlások részben leírtak segítenek eldönteni, hogy ilyen tanárt keresel-e.

Tegeződés

Tegező formában szólítalak meg itt a honlapon, ami mellett több érvem is van:

  1. Előbb-utóbb valószínűleg úgyis tegeződni fogunk, ha eljössz hozzám tanulni.

  2. Azt tapasztaltam, hogy akik felnőttként nyelvtanulásra adják a fejüket, fiatalos gondolkodású és mentalitású, rugalmas emberek.

  3. Éppen félúton vagyok az ifjabb és az idősebb korosztályok között, ezért kicsit mindkettőhöz közel állok – sokféle emberrel tegeződöm.

  4. Remélhetőleg hamarosan főként angolul fogunk beszélgetni, ezen a szép nyelven pedig nincs tegeződés és magázódás – ennek ellenére remekül ki tudják fejezni a tiszteletadást és a közvetlenséget. Ha eljössz órákra, elmesélem hogyan. :-)

Ha mindezek ellenére Téged zavar a tegeződés, szólj nyugodtan;
magyar nyelven magázódni fogunk.